Materialer til skolestart       

Jeg elsker den første arbejdsuge inden børnene starter i skole. Masser af tid til forberedelse og planlægning.

Jeg har lavet følgende materialer til skolestart i 3.b

duksehjul (publisher) (pdf)
sangmappe forside med elevfotos (publisher) (pdf)
sangmappe tekster (publisher) (pdf)
skriveopgave "min sommerferie" (publisher) (pdf)
stjerner med elevfotos til holddeling, frikvaterslege mm. (publisher) (pdf)
folder til årgangens forældre: "Godt at vide, når man skal i 3." (publisher) (pdf)
tegneopgave til første uge (publisher) (pdf)
tomme mål (publisher) (pdf)
Find en, der har.... (sommerferieopgave) (publisher) (pdf)


Duksehjul

I vores klasse har vi faste arbejdshold med 3 elever på hver. Hjulet drejes en gang om ugen. Hver anden uge har man "fri", hver anden uge får man en oprydningsopgave i klassen. Hjulet er en skabelon lavet i Publisher. I kan skifte navnene ud. Jeg kopierer op i A3 og laminerer. En tegnestift i midten og en nål til at fastholde hjulet, når det er drejet.

Sangmappe

Jeg har haft et kæmpeønske om at indføre morgensange, men måske kender i fornemmelsen af, at ikke alle ønsker lige går i opfyldelse. Jeg har lavet en personlig forside i Publisher med elevernes fotos.
I Publisher er det nemt at skifte fotos ud. Hvis du ikke allerede ved hvordan, så gør følgende:

Åbn dokumentet.
Indsæt fotos - hent alle de fotos du skal bruge på een gang ved at markere dem, når du vælger ÅBN og derefter INDSÆT. Når du markerer et af de indsatte fotos (som forhåbentlig placerer sig i rad og række til højre for dokumentet), så vil du se en lille firkant midt på billedet. Hold højreklik nede og flyt billedet ind over det billede, der er på dokumentet. De to billeder skifter plads. Sådan kan du nemt indsætte nye fotos uden at skulle bakse med at tilpasse størrelser hver gang..

Sangteksterne har jeg valgt ud fra et ønske om både at lære børnene klassiske salmer og højskolesange - og viser. De indtil videre udvalgte sang-blade er bare en start. Der kommer flere.


Skriveopgave "Min sommerferie"

Ja, det siger næsten sig selv. Et foto, nogle linjer og en overskrift.


Stjerner med fotos af eleverne.

Billederne kan skiftes med dine egne billeder ud fra samme opskrift som under "sangmappe". Stjernerne hænger altid på vores tavle. Vi bruger dem dagligt, når vi arrangerer ti-pause-lege. I ti-pauserne foreslår børnene tre forskellige lege. Alle skal melde sig på en leg. Det fungerer rigtig godt. Stjernerne kan også bruges, når man skal lave makkerpar, grupper eller præsentere nye pladser.

Folder til årgangens forældre.

Vi blev i stor-teamet enige om at lave en folder til forældrene med oplysninger og ønsker/holdninger fra lærer/pædagog-teamet til forældrene. Til inspiration. Folderen trykkes i A5 og uddeles første skoledag.

Tegneopgave

Med inspiration fra Pinterest har jeg lavet en tegneopgave, hvor børnene får udleveret et billede af sig selv, hvor halvdelen af ansigtet er dækket af et hvidt felt. Børnene skal tegne den anden halvdel - altså en slags spejling. Vi har tænkt os at laminere tegningerne og hænge dem i garderoben over børnenes knagerækker. Man kan nemt skifte billederne i skabelonen efter opskriften længere oppe på siden.

Tomme mål

Det er min hensigt, at alle børn skal have et personligt mål løbende igennem skoleåret. Når man har nået et mål - eller øvet sig længe - kan målet meldes opnået - eller sættes på pause - og et nyt mål vælges. Jeg har en bunke tomme mål hængende i en plastiklomme på tavlen klar til at skrive i. Målene hænges op på elevernes skuffer. Vi evaluerer målende løbende, når vi har elevsamtaler.

Find en, der har...

Klassisk aktivitet til første dag efter ferien.