top of page

Disco-dag på 1. årgang

Tja.... Det var ikke stor kunst... Men en fantastisk dag...

Hvert år afholder vi skolefest for hele skolen, og i den forbindelse er der diskotek for indskoling - og et andet sted for mellemtrinnet. Men i år var der ingen skolefest - og 1. årgang fik ikke noget diskotek, og det er godt nok ærgerligt, for 1. årgang elsker at danse. 

Derfor arrangerede vi disco-dag. Min kollega, Stinne, fik idéen. Hun sørgede for lys (noget kulørt på en stander, som blinkede i takt til musikken), en playliste med dansevenligt musik, en baggrund på smartboardet med nogle diskolys og en diskokugle og selvfølgelig saftevand og saltstænger. Vi havde også lokket pedellen til at finde røgmaskinen og sæbeboblemaskinen frem. Vi har "Havfruen", som er velegnet til fællesdans imellem børn - og så var der bare dømt disko-dans.

Først tale vi om disko i klassen. Hvad er disko egentlig for noget? Hvad er et diskotek? Hvorfor opstod de egentlig? Vi så også et par videoer fra Youtube.

Først denne fyr, som kan danse 29 forskellige disko-moves. Og dem fik vi så øvet os lidt på.

Efterfølgende så vi lige John Travolta danse på et diskotek. Sjovt nok var netop tanken om et diskotek meget interessant - og gulvet med lys i var et kæmpe hit. Det gad vi godt nok gerne danse på.

Vi dansede igennem i cirka 45 minutter - så var vi helt gennemblødte:-) Og resten af dagen gik med leg og hygge.

Alle børnene havde selvfølgelig taget deres discotøj på. Noget med pailletter eller glimmer. Nederdele med sving. Slipse og opsat hår. Det var simpelthen så superfint.  Kan klart anbefales.

bottom of page