top of page

Jul i 1.c

Her kommer julesagerne, som jeg kommer til at bruge i 1.c i år:-)

Julebingo plader.

Julebingo brikker.

Her er 30 bingoplader med 26 forskellige billeder.  Hvert billede er brugt lige mange gange. Jeg kan dog ikke garantere, at fordelingen er fuldstændigt jævn. Jeg er ikke den store matematiker, så jeg bruger min dansklærerlogik. Håber I alligevel kan bruge dem til en omgang julehygge i december:-)

Årets videojulekalender til indskolingen

Hvert år laver jeg en julekalender med små videoer, som man kan vise i slutningen eller begyndelsen af en time. De tager sjældent mere end 10 minutter. Hvert år forsøger jeg at finde nye videoer. Der kan dog forekomme gengangere. 

Daglige breve fra Julius Nissen

Jeg fandt et broderet julehjerte til julepost - og fik idéen om et dagligt julebrev til klassen, hvorigennem de kunne få historier om julens traditioner. Først skulle julemanden være afsenderen, men jeg endte med at lade Julius Nissen være afsender. Han arbejders selvfølgelig i julemandens værksted, hvor han har drøntravlt hele december, men der dog tid til et dagligt brev til børnene. Brevene er her adresseret til 1.c, men jeg lægger både publisher og PDF-filer, så kan I selv ændre navnene. Jeg har ikke lavet dem som samlet fil, fordi jeg kom sent i gang, så jeg når ikke at skrive alle brevene inden 1. december. Det er lidt besværligt, men mon ikke det går. Jeg samler dem i nogle filer, efterhånden som jeg bliver færdig med at skrive.

1.- 4. december (pdf)

1.-4. december - font "Gittes trykbogstaver" (publisher)

1.-4. december - font "Arial" - publisher

7.-11. december (pdf)

7.-11. december - font "Gittes trykbogstaver" (publisher)

7.-11. december - font "Arial" (publisher)

14.-18. december (pdf)

14.-18. december - font "Arial" (publisher)

14.-22. december (pdf)

14.-22. december - font "Arial" (publisher)

Julekort

Som en danskaktivitet skriver vi julekort i løbet af december. Jeg har lavet en håndfuld hjemmelavede kort. Billederne er fra Pixabay. Jeg printer dem ud på karton. Og så har jeg nogle stempler og nogle "frimærker", som børnene kan lime på. 

Du kan hente kortene her

Juleorigami

Børnene i 1.c ELSKER at folde. De elsker origami. Under 1. klasses menuen kan du finde PPT med links til de første folderier, vi foretog. De er allerede lidt mere fortrolige med det nu - og i dag gik julefolderiet aldeles fantastisk. Jeg har fundet tre lette ting, som man kan folde her til jul. I kan se min PPT med videoerne her

PPT med juleorigamivideoer.

bottom of page