top of page

Mis med de blå øjne (11/14)         November måneds bog er Mis med de blå øjne af Egon Mathiesen.

Her er undervisningsoplæg på PPT + diverse opgaver, jeg har lavet dertil. Jeg regner med at bruge undervisningstiden fra kl. 8.30 - 11.15 med indlagte pauser.

Bogmærke

Undervisningsoplæg PPT

Hentediktat publisher - alle tre nedenstående links fjernet grundet ophavsret
Ordbog publisher
Tegn videre publisher

10/2020

En ny 1. klasse - endnu en gang et møde med Mis med de blå øjne.

Vi har læst bogen i fællesskab - og børnene har fået bogen med hjem sammen med et bogmærke, der fortæller forældrene, hvordan jeg gerne vil have, de læser bogen sammen med deres børn.

Denne gang har vi - ud over de ovennævnte aktiviteter - lavet en "Mis med de blå øjne" skrevet af børnene selv.

Det krævede følgende:

1) En bog med rammer og skrivelinjer (2 sider). Hvis man blev færdig med de to sider, så kunne man skrive en fortsættelse. Derfor de få sider.  

2) Kopiark med "baggrunde" som passer ind i rammerne

3) Kopiark med forskellige versioner af "Mis" fra bogen

Jeg kan ikke dele kopiarket med "Mis". Så bryder jeg ophavsretten. Men jeg gjorde følgende. Jeg scannede siderne. Jeg lagde hver side ind i mit billedbehandlingsprogram og "skar" misserne ud - en for en. Hvert billede af mis blev lagt over i en Publisher-fil. Denne blev så kopieret ud til hvert barn, så de havde 12 forskellige versioner af "Mis" fra bogen.

Jeg deler gerne baggrundene og selve bog-skabelonen.

En del børn i 1. klasse er VIRKELIG dårlige til at klippe med sakse, så det krævede faktisk et klippekursus. En del børn i 1. klasse arbejder ALT for hurtigt, fordi de tror, at kvantitet er bedre end kvalitet. Jeg bruger meget tid på den enkelte i forhold til at sætte tempoet ned og gøre sig umage. Der er meget meget stor forskel på, hvad børnene kan skrive uden hjælp fra mig. For nogle børn var det en succes at skrive "Mis ser en sø" - andre kan skrive fortsatte fortællinger og kaste sig ud i ord som "solnedgang". Der var bare en vildt god energi i denne dobbeltlektion. De var alle virkelig optagede af at få lavet bogen.

Her er en lille video med noget af det, børnene fik skrevet.

bottom of page