Søgelæsning

Alle børn i 3.b læser. Det er jeg ret stolt af, for det har krævet hårdt arbejde og masser af individuel opmærksomhed. Samtidig ramte jeg rigtig, da jeg valgte at have fokus på bogstavernes lyde og håndfonemerne (Se Lyden), for det har virkelig hjulpet rigtig mange af mine unger godt igang. 
Nu skal vi for alvor have hastighed på læsningen - og så skal vi udvide med nye læsestrategier, som f.eks. søgelæsning (skimming). Jeg kalder det søgelæsning, fordi det gør det tydeligt for børnene, hvad vi faktisk foretager os. Vi søger efter bestemte oplysninger i forskelligt tekstmateriale.

Jeg har indtil videre arbejdet med søgelæsning i brochurer (som jeg har fundet på motorvejstankstationer:-) - Lego og Lalandia er et kæmpe hit. Og så har jeg lavet et kompendie til søgelæsning på hjemmesider. 

Det har fungeret rigtig fint. Enkelte elever har brug for ekstra meget hjælp og er bedst til de en-strengede opgaver, hvor man ikke selv skal tænke for meget. Men de fleste kommer fint og selvstændigt igennem - og nogle af opgaverne er særligt udfordrende for de sejeste.

Opgaver til Lego + Lalandia-brochurer
Søgelæsning på computer - opgavehæfte

Måske har du på det sidste oplevet, at flere links her på siden ikke virker. Jeg har nu repareret alle de nyeste. Alt, hvad der ligger under klassetrinnene. Alle sider og links, der ligger under "alt det gamle" tager jeg løbende. Det er et kæmpearbejde, og jeg tager det lidt ad gangen. Hvis der er noget, du mangler, er du velkommen til at skrive, så fixer jeg det, så hurtigt, som muligt - eller sender materialet til dig, hvis jeg ikke lige har tid til at reparere. Du må også meget gerne skrive, hvis du finder døde links.  Kærlig hilsen Ann-Berit

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

Kig forbi min Facebookgruppe

ann-berit.dk