top of page

Terningspilleplade til 4. klasse 2024

Faktisk var det min kollega Stinne, som havde fundet en spilleplade til print - og printet dem på A3, som sådan en pausehyggeaktivitet. Jeg lånte dem, og mine elever spillede dem i firemandsgrupper. 

Straks tænkte jeg: "Hey, sådan nogle vil jeg også lave." For det var superhyggeligt, og børnene hyggede sig med hinanden. De øver sig i at læse (en smule), at tåle andres sejre og egne nederlag. Og så ville jeg gerne, at der skulle være nogle personlige fortællinger på pladen. Nogen man skulle fortælle om sig selv, så man lærte noget nyt om hinanden.

Jeg har planer om at lave flere, men man ved aldrig med mig:-)

Her er i hvert fald den, jeg indtil videre har lavet.

Jeg lader 3-4 børn spille - vi bruger centicubes, men alt kan jo bruges som brikker. Vi spiller 15 minutter, og hvis nogen bliver færdige, spiller de forfra. 

Det fungerer rigtig godt, som et middel til at blande børnene og få dem til at tale / hygge sammen på kryds og tværs af grupperinger. 

Jeg har fået børnene til at komme med forslag (på Post-Its) til nye spørgsmål. De er dog ikke verdens mest opfindsomme - og mange skriver forslag, som i forvejen står på spilleplade 1. Men der kom dog en halv plade med nye idéer, som jeg har brugt til spilleplade 2:-)

Spilleplade 1

spilleplade 1.JPG
spilleplade 2.JPG
spilleplade 3.JPG
bottom of page