Skriv, hvis der er noget, du mangler. Måske kan jeg hjælpe dig med at finde det:-)

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

Kig forbi min Facebookgruppe

ann-berit.dk

Vildnis og tropehjelm - et litteraturarbejde i 6.b 2019

På Mølleskolen har vi de sidste år gennemført en forfattermesse med udgangspunkt i Søren Jessens forfatterskab. Ærlig talt, så valgte vi Søren - dels fordi han skriver bøger, som børn har lyst til at læse, men også fordi hans bøger i høj grad er repræsenterede på CFU, så man kan faktisk låne mange af dem i klassesæt. Vi opdagede efterfølgende, at han er en utroligt jordnær og nærværende forfatter, som er helt i øjenhøjde med børnene på 6. årgang - og de elsker det. 

Hvis du har lyst til at læse lidt om projektet - en artikel fra fagbladet Forfatteren, så kan du se med på side 12 her: https://danskforfatterforening.dk/wp-content/uploads/2018/06/forfat_no2_2018-2.pdf

Vildnis og tropehjelm er en af Søren Jessens pt nyeste romaner. Vi skal læse den på årgangen her i november. Til det formål har jeg lavet en refleksionslog, som børnene skal bruge imens de læser for at fastholde de tanker og den viden de får under læsningen. Jeg har tidligere gjort det samme med romanen: "Soldater græder ikke", som vi læste i september, og det var for en stor gruppe elever en succes. Jeg håber at få endnu flere med denne gang. Øvelse gør mester. 

Jeg kan rigtig godt lide bogen. Den er passer rigtig godt sammen med "Soldater græder ikke". De har en meget forskellig sprogtone, men beskriver begge børn, som bliver svigtet af deres voksne. Og så har "Vildnis og tropehjelm" nogle dejlige illustrationer af den slags, der fortæller historier, som teksten ikke gør. 

I kan se refleksionsloggen her. Yderligere forløbsbeskrivelse vil jeg supplere med, når vi har været igennem litteraturarbejdet.