Vores første læsebog

07/06-2020

Om ikke så længe skal jeg starte med en ny klasse - nemlig kommende 1.c.

Jeg glæder mig helt vildt...

Som forberedelse til overtagelsen har vi i mit team haft timer på 0. årgang i løbet af året. Fra oktober til april havde vi 45 minutter om ugen. Fra april 2x45 minutter om ugen.

Vi laver en læsebog med tekster, som handler om børnene selv. Det bliver "klassens første læsebog". I min klasse skal børnene læse teksten hjemme sammen med forældrene. Dagen efter læser vi den i fællesskab i klassen. 

Til formålet interviewer vi børnene i 0. Det er dejligt at komme på tomandshånd med hvert enkelt barn. Så får man virkelig den gode fornemmelse af, at der er noget at glæde sig til. 

Her under kan du se et billede af skabelonen, jeg har brugt. Jeg arbejder i Publisher og skrev direkte ind i dokumentet, imens jeg talte med børnene.

Efterfølgende redigerer jeg teksten, så antallet af ord over 6 bogstaver er så få som mulige. Der vil være svære og lange ord. Derfor skal den læses to gange - både med mor og far - og i skolen.

Efter hvert interview tog jeg et foto af hvert barn, som placeres øverst på siden.

Ikke raket-videnskab, men hyggeligt - også at gemme og vende tilbage til.

Måske har du på det sidste oplevet, at flere links her på siden ikke virker. Jeg har nu repareret alle de nyeste. Alt, hvad der ligger under klassetrinnene. Alle sider og links, der ligger under "alt det gamle" tager jeg løbende. Det er et kæmpearbejde, og jeg tager det lidt ad gangen. Hvis der er noget, du mangler, er du velkommen til at skrive, så fixer jeg det, så hurtigt, som muligt - eller sender materialet til dig, hvis jeg ikke lige har tid til at reparere. Du må også meget gerne skrive, hvis du finder døde links.  Kærlig hilsen Ann-Berit

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

Kig forbi min Facebookgruppe

ann-berit.dk