top of page

Månedens bog i 1.b (2014)      Jeg har bestilt følgende bøger til 1.b:

August/September: Axel elsker biler - Marianne Iben Hansen
September/Oktober: Hvor er min søster - Sven Nordqvist
November: Mis med de blå øjne - Egon Mathiesen
December: Giv den gas, Ine - Tore Renberg

Februar: Kobberdragen - Søren Jessen
Marts: Vitello får en klam kæreste - Kim Fupz
April: I landet med den store ordfabrik

Til hver bog har jeg lavet "et bogmærke" med læseinstruktioner og læseråd til forældrene. Det er så meningen at forældre og børn skal læse bogen sammen - og følge mine anvisninger. De har en uge til at læse bogen, hvorefter vi arbejder med den på klassen. Jeg har været nødt til at fjerne de billeder, jeg havde brugt på materialerne pga. ophavsretten, men I er velkomne til selv at sætte billeder ind. Det virker måske lidt amputeret uden, men I får det, som det er nødt til at være.

Jeg glæder mig til hver gang, vi har litteraturundervisning. Hver gang bruger vi to undervisningsblokke. Det er ca. 3 klokketimer med et indlagt frikvarter. 

Undervisningen er stort set lagt over samme skabelon hver gang - med ganske få ændringer og nye indslag. Det er enormt trygt for børnene at de kender undervisningsformen. Det giver alle gode deltagelsesmuligheder. 

Jeg er rigtig glad og stolt af månedens bog og forløbet omkring denne. Det er rigtig god og lærerig undervisning. 

Følg linket ud for hver bog og se bogmærker og undervisningsoplæg.


SET I BAKSPEJLET (DECEMBER 2016 - vi er nu blevet 3.b)

Jeg ELSKER litteraturarbejde med de små. De er fantastiske læsere... Noget af det, som jeg synes lykkes rigtig godt er brugen af bogmærkerne med læseanvisninger til børn og forældre. Det klæder alle børn på til at deltage i litteraturarbejdet på en hel anden måde, end hvis de bare skal læse bogen uden anvisninger. Vi har altså et udgangspunkt - og mange flere børn med deltagelsesmuligheder. Hermed underviser jeg for hele klassen og ikke kun de 5 elever, som er velformulerede og trænede i samtalen hjemmefra. Det kan jeg godt li'.....

books.jpg
bottom of page